Estalvi energètic

Desenvolupi un Pla d’Estalvi, eficiencia i productivitat a través de la Virtualització

Els servidors solen ser els equips més potents d’una organització empresarial. No obstant això, solen estar francament poc usats pel que fa a les seves capacitats reals. Així, la Virtualització de servidors permet portar la seva eficiència d’un 15-20% (més habitual del que pensem en moltes empreses, en les quals es fa servir  un equip com a servidor web per a la Intranet, un altre per a desenvolupament, un altre per a la realització de proves, etc.) fins a aconseguir un 80-90% de productivitat.

Un estudi realitzat per VMware, sobre l’estalvi d’energia que genera per als seus clients, mostra que les Solucions de Virtualització redueixen els costos econòmics i emissions de CO2. Aquest estalvi es produeix ja que els usuaris poden fusionar 10 o més màquines físiques en un únic servidor, amb el que disminueix el consum energètic i els costos entre un 80 i un 90 per cent. En aquest sentit, per cada servidor virtualitzat, els usuaris poden estalviar entorn de 7.000 quilowatts hora (kWh).

L’Estalvi Energètic

Des de 1998, s’ha virtualitzat més de 6 milions de càrregues de treball de servidors, la qual cosa suposa un estalvi energètic benvolgut de prop de 39.000 milions de kWh, la qual cosa equival a uns 4.400 milions de dòlars. Els PCs virtualitzats i allotjats en servidors en un centre de dades també poden reduir el consum d’energia i els costos en un 35 per cent. “Avui dia, la major part dels servidors i ordinadors segueixen consumint entre un 70 i un 80 per cent de la seva energia benvolguda, fins i tot quan no estan en ús”, indica Stephen Herrod, responsable de tecnologia de VMware.

A Espanya, la Virtualització estalvia el 15% de l’energia consumida en un any. Mitjançant les capacitats innovadores de gestió energètica de Virtualització, que regulen o apaguen amb seguretat els servidors que no estan en ús, es pot obtenir un important estalvi d’energia. Una altra mesura és la desconnexió dels servidors i desktops durant els períodes d’inactivitat, com a la nit o els caps de setmana, amb el que es pot estalviar aproximadament un 25 per cent en el seu consum energètic.

Contacti amb nosaltres
Demaneu més informació del servei